Αισθητική Γυναικολογία

Αναζωογόνηση Κόλπου – Laser Vaginal Rejuvenation

Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Ενώ η έλλειψη συνειδητοποίησης και αμηχανίας μπορεί να είχε παρεμποδίσει στο παρελθόν πολλές γυναίκες να αναζητήσουν λύσεις σε προβλήματα όπως η κολπική χαλάρωση, τα μεγάλα ή ακανόνιστα χείλη ή μια απλή απώλεια σεξουαλικής ικανοποίησης, τα καλά νέα είναι ότι μια αυξανόμενη κατανόηση γύρω από τη σειρά των γρήγορων και αποτελεσματικών επεμβατικών ή μη λύσεων, αρχίζουν να αντιστρέφουν αυτήν την τάση. Τα τελευταία χρόνια οι αισθητικές γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς καθώς άρχισαν να θεωρούνται απλές και αποτελεσματικές λύσεις στα πιο προσωπικά προβλήματα.

Αναζωογόνηση Κόλπου – Laser Vaginal Rejuvenation

Καθώς το γυναικείο σώμα περνάει τη διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γήρανσης, οι μύες και οι σύνδεσμοι που περιβάλλουν τον κόλπο της, τραυματίζονται ή χαλαρώνουν, οδηγώντας σε  κολπική χαλάρωση. Η ανεπάρκεια των οιστρογόνων στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση οδηγεί σε μια ποικιλία φυσικών αλλαγών στο αιδοίο, τον κόλπο και το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ξηρότητα του κόλπου, καύσος, ερεθισμό, έλλειψη λίπανσης, επώδυνη σεξουαλική επαφή, καθώς και ακράτεια ούρων κατά την προσπάθεια (με το βήχα ή το φτέρνισμα), επώδυνη ούρηση και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.Τα ίδια συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν όμως και στην αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας ιδίως μετά από τον τοκετό.

Η κολπική αναζωογόνηση με fractional CO2 Laser είναι μία σύγχρονη, ανώδυνη και μη-επεμβατική μέθοδος που προσφέρει σύσφιξη του κόλπου, αποκαθιστά την αίσθηση κατά τη σεξουαλική επαφή και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής.

Διαπιστώνεται οτι οι γυναίκες αναζητούν κολπική αναζωογόνηση για τρεις κυρίως λόγους:

 • για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας(κολπική ξηρότητα, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, επαναλαμβανόμενες κολπίτιδες).
 • για να ενισχύσουν ή να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή τους.
 • για την επίλυση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πυελική χαλάρωση(κυστεοκήλη, ορθοκήλη, πρόπτωση μήτρας ή κολπικού κολοβώματος, και ακράτεια ούρων).

H θεραπεία γίνεται στο ιατρείο από κατάλληλα εκπαιδευμένο γυναικολόγο. Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης. Μετά τη λήξη της κάθε συνεδρίας μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητες σας. Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ελαφρά τοπική δυσφορία μετά τη θεραπεία με λέιζερ και κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη συνεδρία. Η συνουσία πρέπει να αποφεύγεται τις πρώτες 3-4 ημέρες μετά τη θεραπεία.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Laser;

Το CO2 απαλά και ανώδυνα ενεργεί στα κολπικά τοιχώματα μέσω ενός ειδικού σαρωτή. Αυτή η δράση δημιουργεί αδιάκριτες ¨μικρο-βλάβες¨ που απαιτούνται για την παραγωγή νέου ιστού κολλαγόνου, το οποίο αναδιοργανώνει και επανεξισορροπεί το επιθήλιο του κολπικού βλεννογόνου και των ουρογεννητικών δομών.

Σε ποιες γυναίκες ενδείκνυται η θεραπεία αυτή;

Ενδείκνυται σε γυναίκες που παρουσιάζουν :

 • χαλάρωση των μυών (χαλαρό ή πολύ ευρύ άνοιγμα).
 • ακράτεια ούρων από προσπάθεια (διαρροή ούρων κατά το άλμα, φτέρνισμα, βήχα ή τρέξιμο κ.λπ.).
 • ξηρότητα της περιοχής των γεννητικών οργάνων (ή ατροφική κολπίτιδα).
 • Οι συχνές λοιμώξεις έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα με τη θεραπεία.
Είναι οδυνηρή η θεραπεία;

Όχι, η θεραπεία δεν είναι επώδυνη.

Μπορεί να αισθανθείτε δυσφορία κατά την εισαγωγή της κεφαλής του Laser . Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορεί να αισθανθείτε θερμότητα στην περιοχή της πυέλου. Εάν αισθανθείτε δυσφορία ή πόνο, οι ρυθμίσεις λέιζερ θα προσαρμοστούν για να  παραμείνετε άνετες κατά τη διάρκεια της.

Η θεραπεία γίνεται με αναισθησία;

Όχι, δεν απαιτείται αναισθησία για αυτή τη θεραπεία, καθώς δεν είναι επώδυνη.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 20 έως 30 λεπτά. Για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων απαιτούνται3 συνεδρίες οι οποίες γίνονται ανά  4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές περίπου ένα μήνα μετά από την 1η συνεδρία. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής της τεχνικής και γίνεται μια επαναληπτική συνεδρία μετά από 1 χρόνο.

Υπάρχουν καταστάσεις που αντενδείκνυται η θεραπεία;
 • Ενεργή λοίμωξη από έρπητα των γεννητικών οργάνων. Εάν έχετε ιστορικό έρπητα των γεννητικών οργάνων και δεν έχετε αλλοιώσεις, μπορεί να κανετε τη θεραπεία.
 • Ορισμένες ιατρικές ασθένειες (για παράδειγμα σκληρόδερμα, ανεξέλεγκτος διαβήτης).
 • Λήψη φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα.
 • Αιμορραγία των γεννητικών οργάνων.
 • Εγκυμοσύνη.
 • Καρκίνος.
 • Πρόπτωση του πυελικού οργάνου (Στάδιο 2 ή περισσότερο).
 • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Αδριανουπόλεως 1, Καλαμαριά 5ος όροφος 
Ιατρείο: +30.2310.420.491 Κινητό: +30.6974.649.802
ΤΚ 551 33. Θεσσαλονίκη

Εγνατίας 30 Έδεσσα, Κέντρο 3ος όροφος 
Ιατρείο: +30.23810.23.555 Κινητό: +30.6974.649.802
ΤΚ 582 00. Ν. Πέλλας

Follow us at Social Media